Прокурор: Необходима е промяна в Наказателния кодекс заради инцидентите на пътя
Прокурор: Необходима е промяна в Наказателния кодекс заради инцидентите на пътя / Dariknews.bg, архив

Наказателният кодекс спешно трябва да бъде променен, за да могат нарушителите на пътя да получат адекватни наказания. Такова мнение изказа бившият окръжен прокурор на Стара Загора Константин Тачев по време на среща на Областната комисия по безопасност на движението.

Дискусията бе организирана от областния управител Георги Ранов, а една от засегнатите теми бе тази за нерегламентираните състезания с коли и мотори по улиците.

Заради зачестилите инциденти по пътищата участниците в дискусията призоваха за повече внимание на пътя и нетърпимост към неспазващите правилата за движение. Те апелираха към родителите да бъдат отговорни и да запознават децата си с правилата за движение и опасностите, които ги дебнат на улицата.

За повече отговорност от страна на родителите призова в Стара Загора и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. "Самите родители трябва да бъдем по-отговорни към децата си и да знаем какво правят в свободното си време", обяви Цветанов.

"Не трябва винаги да виним държавата, а трябва да минем и през призмата на семейството. С репресивни мерки не може да се търси решаването на тези проблеми. Затова си мисля, че този ангажимент е пропуск на цялото общество", коментира още Цветанов.

Според него са взети достатъчно мерки за ограничаване на нарушенията. „Манталитетът трябва да бъде променен", категоричен е той.