Продължават протестите на жителите на Обручище и Мъдрец
Продължават протестите на жителите на Обручище и Мъдрец / Dariknews.bg, архив

Жителите на Обручище и Мъдрец, които в началото на седмицата се събраха пред Митрополията в Стара Загора заради неразрешения въпрос за ремонта на църквите в двете села, продължават с протестите си. За трети пореден ден група от двете села бе в Стара Загора като по обяд хората се срещнаха със секретаря на митрополията отец Михаил.

„Той за пореден път ни обясни, че чакат отговор на собственото си запитване към Държавен фонд „Земеделие". Очаквам това писмо да пристигне при мен, макар че сме наясно какъв ще е резултатът", коментира пред Дарик кметът на Обручище Илия Марков. От Държавен фонд „Земеделие" за пореден път са направили компромис и са удължили срокът за получаване на подписаните анекси с една седмица.

Жителите на двете села ще бъдат отново в Стара Загора в петък. Ако и тогава не получат отговор на искането си спечелените проекти по мярка 322 от Програмата за развитие на селските райони да бъдат разписани от митрополит Галактион, те се заканват да блокират пътищата към обектите в комплекса „Марица Изток".