приказен тролейбус
приказен тролейбус / община Стара Загора
Два тролейбуса по линия №2 пътуват днес, облепени със специални послания на деца към възрастните. Инициативата е на Детска градина №10 „Светлина“ с подкрепата на Община Стара Загора.Възпитаници на втора група в детското заведение са избрали различни поуки от приказки и са решили навръх 1 юни-Международен ден на детето да призоват хората към творене на добро.

приказен тролейбус
община Стара Загора

 
По стъклата на тролейбусите са налепени красиви листове с различни текстове, които провокират възрастните да се замислят върху поведението си. „Изводът е много лесен и ще го отгатнеш сам – с нещо свое е полезен всеки-малък и голям!“, „Щом няма разбирателство и обща цел, делата без напредък са човече!“, „Не бива заради бедите да се отказваш от мечтите. Напред с победи и със грешки, върви животът ни човешки!“, са само част от посланията, които малчуганите отправят към големи и още по-големи старозагорци.
 

приказен тролейбус
община Стара Загора


Родителите също с охота се включиха в инициативата и помагаха при лепенето на текстовете и изображенията на приказни герои и цветя по тролейбусите.
 
Това е втората акция на детската градина за „национално помъдряване“.  В първата  „Горски джуджета“ се включиха всичките 186 деца от 3 до 7 години. Те се разделиха на шест лъча и поставиха дървени табелки с призиви да се опази чист парк „Митрополит Методий Кусев“.

приказен тролейбус
община Стара Загора

 
В празничният ден, децата от „Светлина“ отново ще бъдат част и от кампанията на МЦ “Ин витро Стефанов” за повече български деца, която се провежда на Аязмото.