Преговорите за „Ремотекс” пред провал
Преговорите за „Ремотекс” пред провал / Dariknews.bg, архив

Пред провал са преговорите, които държавата в лицето на Българския енергиен холдинг,  води за закупуването на радневското предприятие „Ремотекс". Това призна министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"За съжаление, не можем да се споразумеем със собствениците. Цената, която те предлагат, е необосновано висока", каза Стойнев.

По думите му в предприятието трябва да влезе компетентен оценител, така че реално да се знае каква е цената на активите. „Има огромно разминаване и в тази посока", обясни енергийният министър.

В края на миналата година Драгомир Стойнев се срещна с работниците от „Ремотекс", които не са получавали своите възнаграждения от близо година и заяви, че в най-кратки срокове в началото на Новата година държавата ще се опита да си върне собствеността на предприятието.

Задълженията на „Ремотекс" към институции и работници са в размер на 25 милиона лева. От края на октомври миналата година работещите там са пуснати в платен престой. Заради неясната ситуация в началото на тази седмица работниците блокираха пътя Раднево-Нова Загора.