Пред кварталния-или всичко или нищо
Пред кварталния-или всичко или нищо / Sofia photo agency
Пред кварталния-или всичко или нищо
26970
Пред кварталния-или всичко или нищо
  • Пред кварталния-или всичко или нищо

Всеки квартал си има котнингент от чешити, пияници и побойници. Те са познати лица не само на местните клюкарки, но и на полицейския инспектор, чиято задача е да опази живота и здравето на гражданите.

Полицейските и младши полицейските инспектори са част от униформения състав на Охранителна полиция. Те са пълномощни представители на МВР в кварталите и селата. Отговорни са за изпълнението на широк спектър от полицейски дейности. По традиция през месец март полицейските инспектори в областта представят резултатите от своята работа пред обществеността от обслужваните райони. Чрез тези срещи се търси открит диалог с гражданите по наболелите проблеми на обществения ред в квартала или населеното място. Днес жителите на селата Могила и Калитиново ще се срещнат с мл. полицейски инспектор В. Вълев и с мл. полицейски инспектор К. Москов.

"Най-важното задължение на полицейския инспектор е непосредственият контакт с гражданите. На тези срещи хората се консултират с нас, търсят съвети, от които зависи безопасността им. Пред полицейския инспектор трябва да се казва или всичко, или нищо", обяснява кварталният Антон Иванов. От декември той отговаря за едни от централните райони на Стара Загора.

Трудно ли е да се за живота и здравето на 5-хиляден квартал, чуйте в прикачения звуков файл.