икони
икони / Старозагорска митрополия
По инициатива на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан пред Чудотворните икони се поклониха в Комплексния онкологичен център. Идеята бе приета радушно, както от пациентите и персонала, така и от директора на лечебното заведение в Стара Загора д-р Петьо Чилингиров.

Последното поклонение пред светините бе в осветения през 1940 година храм „Св. Възнесение Господне“ в старозагорското село Богомилово. Митрополит Киприан отслужи вечерно богослужение, на което присъстваха благочестиви християни.

По-рано Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от гр. Ананиев, Украйна бяха посрещнати и в храм „Св. Николай Чудотворец", който се намира на територията на Старозагорския затвор. Пред светините освен лишените от свобода се поклониха и служителите на затвора. На територията му има и 4 параклиса, един от тях е предназначен за близките на затворниците.

„Духовна радост е за нашата епархия, че имаме възможността иконите да предадат своята милост и благодат на всички, които работят и пребивават тук. Така в мир и благоденствие ще можем да бъдем единни и да устояваме на нашите християнски семейни добродетели. Благодаря на старши комисар Иван Карушков и свещеноиконом Йордан Карагеоргиев за добрата съвместна работа“, сподели Старозагорският митрополит Киприан.

Пред Чудотворните икони вече се помолиха хиляди миряни от градовете Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград, Шипка, Мъглиж и Раднево.