Понижиха Кьосев,  ГЕРБ сваля подкрепата си за Дамянов?
Понижиха Кьосев, ГЕРБ сваля подкрепата си за Дамянов? / Д.Бобева- архив

Лидерът на казанлъшката структура на ПП ГЕРБ Иван Кьосев вече не е ръководител на групата съветници на партията в местния парламент на Казанлък.  На неговото място е избрана строителната инженерка Теменужка Папазова. 

Кадровата рокада стана броени  часове преди последната сесия на Общинския съвет в града, след като стана ясно, че Иван Кьосев е разпространил до местните медии неподписан документ от името на ПП ГЕРБ.

Документът  е отговор на упреците, които преди седмица отправи по адрес на ПП ГЕРБ и лично на Иван Кьосев председателят на Общинския съвет  Васил Самарски, след като преди това в Обръщение от ГЕРБ поискаха неговата и на кмета Стефан Дамянов оставка. 

Липсата на авторство под Правото на отговор, което принуди местните медии цял ден да  изясняват подателя на Отговора, лидерът на местния ГЕРБ Иван Кьосев обясни с

 „ техническа грешка".   

 Запитан за рокадата в  групата съветници на ГЕРБ,  Кьосев  се мотивира със своята голяма ангажираност на ниво Областно ръководство на  партията и много командировки. Запознати с вътрешната ситуация в казанлъшката структура обаче са категорични, че понижението на Кьосев е всъщност резултат от неговото  безлично поведение в Общинския съвет на Казанлък, както и че това е само първата стъпка към отстраняването  му от лидерското място в ГЕРБ.

Междувременно   казанлъшкият депутат от ГЕРБ Емил Караниколов  заяви, че  местната партийна структура сваля политическото си доверие от кмета на Казанлък Стефан дамянов, когото подкрепи преди две години. Като мотиви за  оттегленето доверие Караниколов посочва тежкото финансово състояние на общината и  нерешените проблеми около съхраняването на тракийското наследство в района.

  До момента  депутатското заявление не е подкрепено с официален писмен документ от страна на ПП ГЕРБ в Казанлък,   подкрепящ   изказването на  Караниколов.