Полицията засилва мерките по Великденските празници
Полицията засилва мерките по Великденските празници / DarikNews.bg, архив

Районните управления "Полиция" в Старозагорска област ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите пролетни празници - Великден и Гергьовден.

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители. В районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях.

Ще бъде засилен и пътния контрол, особено в рисковия участък Ст. Загора - Нова Загора, в който се очаква значително натоварване на 13 и 14 април в посока от София към Бургас и на 16 април - в обратна посока.

Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. Служители на противопожарните служби ще дежурят в големите храмове в градовете по време на празничните литургии.