Полицията работи по три сигнала за нарушения в изборния ден
Полицията работи по три сигнала за нарушения в изборния ден / netinfo

В близост до избирателна  секция в село Бузовград, община Казанлък  е забелязан мъж, който носел списък с имена на хора. Съобщението  е постъпило в  9.21 ч. тази сутрин  в РПУ - Казанлък. След извършената проверка е установено, че посоченото в сигнала лице е застъпник на политическа партия.

От пресцентъра на МВР - Стара Загора съобщават за още два проверени сигнала.

В 9.30 тази сутрин в село Ягода, общ. Мъглиж е постъпил сигнал, че 44-годишен мъж носи 8 удостоверения за гласуване на друго място, издадени на имената на реални гласоподаватели. След  извършената проверка е установено, че удостоверенията са действителни.

В РПУ  - Чирпан е получен сигнал, че около 12.00 ч. днес е проведена неправомерна агитация в две от секционните избирателни комисии в града. Незабавно е разпоредена проверка, при която е установено, че посоченото в сигнала лице е било в двете СИК рано сутринта, но не е провеждало агитация.  

Случаите са докладвани на Районна прокуратура и работата по изясняването му продължава. До момента не са установени данни за извършено престъпление по чл. 167 от НК.