полиция кола
полиция кола / Sofia Photo Agency, архив
55-годишен пешеходец е ударен от лек автомобила „Пежо 106", чийто водач е шофирал с 2.39 промила алкохол в кръвта. Инцидентът е станал в с. Горно Черковище, общ. Казанлък. Водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал пешеходеца. Шофьорът, който е бил неправоспособен, е избягал, като по-късно е установен и задържан за 24 часа. В резултат на удара пешеходецът е получил комоцио, счупване на кост на дясна ключица и счупено ребро. Настанен е залечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.
 
Дрогиран водач от Раднево блъсна 87-годишна жена. Инцидентът е станал на ул. "Генерал Столетов" в Стара Загора. Лек автомобил "Мерцедес", управляван от 27-годишен мъж е ударил пресичащата пътното платно жена. Тя е откарана в ЦСМП – Стара Загора, където е установено, че при удара е получила счупвания на лява и дясна подбедрени стави и счупен таз. Настанена е за лечение в отделение по травматология на УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.
Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, като пробата за алкохол е отрицателна, а тази за употреба на наркотици е положителна за кокаин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3 от НК.