Отново отложиха дело за наркотици
Отново отложиха дело за наркотици / netinfo

За пореден път Окръжният съд в Стара Загора отложи делото срещу Николай Начев Стоянов. Причината отново е същата – тежкото здравословно състояние на подсъдимия. Адвокатът на Начев – Тихомир Василев, предтави в съдебната зала направление за хоспитализация и амбулаторен лист. Николай Начев е настанен за лечение в Многопрофилната болница в града.

Съдът назначи нова съдебно-медицинска експертиза, която да установи от какви заболявания страда подсъдимия и какво е здравословното му състояние. Тя трябва да бъде представена на следващото съдебно заседание, което е насрочено за 27 март.

Николай Начев е обвинен в притежание на наркотици. В началото на месец февруари миналата година при специализирана полицейска операция на сектор "Борба с организираната престъпност" в дома на Николай Начев, в мъглижкото село Тулово бяха открити наркотици. При претърсване на жилището му полицаите намериха 9 пакета с правоъгълна форма, съдържащи таблетки с белезникав цвят, с логото на "каптагон". В таблетките е установено наличие на амфетамин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е около 22 килограма.