Казанлък
Казанлък / netinfo
Общината организира първа тематична изложба на открито за 24 май
Трети-а клас при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с класен ръководител Бойка Арнаудова, 6а клас при СУ „Екзарх Антим I“, с класен ръководител Събина Ангелова и 12а клас при ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък с класен ръководител Светла Стефанова, получиха голямата награда в инициативата „Най-добър клас”. Почетните грамоти на 11 ученически класа връчи кметът Галина Стоянова на тържеството по повод 24 май в града на розите. Тя им пожела да да са здрави, „гордо и уверено да се наричате българи и казанлъчани и животът да Ви води напред и нагоре!“ Към учителите, културните дейци и всички присъстващи тя отправи пожелание химнът на Светите братя „Върви, народе възродени“ да ги обединява, да ги прави горди, че са сред хората, които ще оставят диря в световната цивилизация и в културното наследство на България и света.

Специални поздрави за празника отправиха Царица Роза 2017 Цветелина Илиева и нейните подгласнички  Пламена Желева и Ванеса Цветкова.

Празничната програма украсиха със своите изпълнения мажоретките на ПХГ“Свети Свети Кирил и Методий“, хип-хоп танцьорите от група „Елс Денс“ към Народно читалище “Искра – 1860“, младите певци, възпитаници на вокалния педагог Мариана Мъгева и децата от Ансамбъл за народни песни и танци „Искра“ с ръководител Цветан Цочев.

Начало на тържествата за Деня на българската просвета и култура, на славянската писменост и Светите братя Кирил и Методий даде традиционният парад на казанлъшките училища по централните градски улици.

Пред сградата на Община Казанлък младите автори на училищни книги разказаха за своите идеи и показаха сътвореното на тематична изложба на открито, която Община Казанлък организира за първи път.