/ община Стара Загора
Наградите „Анастасия Тошева“ и „Млад учител“, които се присъждат за високи постижения в областта на науката и образованието в Община Стара Загора, бяха връчени на официална церемония. Бе връчена и наградата „Будител на Стара Загора“, която се присъжда от Съюза на учените в Стара Загора.
 
„Днешният ден е символ на вярата, на духовността, на непреходността. Сега, когато имаме изключителна потребност от повече духовност и разбирателство, имаме нужда от всички Вас, защото трябва да възпитаваме , трябва да образоваме и да съхраним това, което имаме. Всички ние трябва да обичаме нашия град, да сме сплотени, за да възпитаваме днешното поколение. Трябва всички заедно да привличаме, да увличаме, за да постигнем тази среда, която може да направи истински човеци“, каза зам.-кметът Иванка Сотирова.

Двама са носителите на наградата Будител на Стара Загора

Плакет „Млад учител“ за 2021 г. бе връчен на трима млади преподаватели- Теодора Нончева, учител по Информатика и информационни технологии в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Силвия Колева, начален учител в група за целодневно обучение в Средно училище „Христо Смирненски“ и Мария Личева, учител по природни науки в Пето основно училище „Митьо Станев“.
           
Носители на плакет и диплом „Анастасия Тошева“ за 2021 г. станаха колективите на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ и  Средно училище „Иван Вазов“ за постигнати изключителни успехи в развитието на образованието. И двамата директори Мариета Петрова и Динко Цвятков благодариха за признанието и категорично заявиха, че наградата е за труда на целия екип от невероятни преподаватели.
 
Васил Хаджиилиев обяви и новите носители на приза „Будител на Стара Загора“Йовка Николова, собственик и главен редактор на вестник „Старозагорски новини“, номинирана от „Мини Марица-изток“ АД и проф. Лилия Пекова, началник на клиниката по „Инфекциозни болести“ към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“,, номинира от нейни студенти-доброволци в Ковид отделението.

Присъстващите чуха за пръв път и новата „Песен за Стара Загора“, изпълнена на запис от Вокална студия „Усмивки“ към Народно читалище „Родина“.
 
община Стара Загора