/ Община Казанлък
В навечерието на 6 май - Денят на храбростта на българския войник и на Българската армия горноизворовци официално откриха обновения Паметник на загиналите във войните свои съселяни. Средствата за възстановителните дейности  са 1200 лева и са осигурени от правителството. 

Паметната плоча е изградена още през 40-те години на миналия век, но, според тогавашната държавна политика, тя не може да бъде изложена публично и местните родолюбиви жители я прибират за съхранение в сградата на църквата.

Там престоява до 1988 година, когато кмет на селото е Славчо Бангиев, който успява да убеди общинската управа да построят паметника и изнасят плочата на мястото, на което се намира и сега.


През годините монументът е подложен на вредно климатично въздействие и вандалски набези, което налага първия ремонт през 2014г. със средства на тогавашния кмет на селото Добрин Дочев Добрев и военно формирование 22180-Казанлък.

Настоящият кмет на Горно Изворово Надежда Пенчева призова  „децата и младите да слушат, помнят и пренасят през десетилетията нашата синовна обич и признателност към делото и подвига на загиналите във войните наши близки и съселяни!“.