Откриха изцяло обновената Детска млечна кухня в Казанлък
Откриха изцяло обновената Детска млечна кухня в Казанлък / община Казанлък

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова официално откри обновената "Детска млечна кухня" в града. Кухнята разполага с 6 автомобила, 32 работници, 29 обекта, които ще обслужва в града и селата, като от тях 18 детски градини и 4 ясли. „Детска млечна кухня" ще храни близо 3 хиляди деца от Общината на възраст от 10 месеца до 3 години. 2600 от тези деца са от детските градини и ясли, а за около 400 родителите ще взимат храна разливно. Цената на дневния купон е 75 стотинки.

С тържествен водосвет за здраве и успех на начинанието започна официалната част, на която присъстваха още председателят на Общински съвет- Казанлък Николай Златанов, заместник- кметовете Лилия Цонкова и Петър Косев, секретарят на Общината Иванка Иванова и Петър Курдов- представител на фирмата- изпълнител на ремонтните дейности в Детската кухня.

„За мен и за екипа на Община Казанлък беше важно да променим облика на Детската кухня, защото навярно много от вас са отбягвали да минават преди оттук, тъй като нейната сграда бе неугледна", с тези думи започна обръщението си към гостите кметът Галина Стоянова и благодари на майките за търпението в месеците, през които течеше ремонтът. „Искам да ви уверя, че екипът на „Детска млечна кухня" е само от професионалисти и вие можете да бъдете спокойни, че децата ви ще се хранят с качествена храна", допълни още кметът Стоянова.

От 7-ми септември 2015 г. вече се приемат заявки за приготвяне на храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня, в централния офис на ул. „Христо Ботев" № 30 в Казанлък и във филиалите по населените места: гр. Крън, с. Енина, с. Шейново, с. Копринка, с. Бузовград, с. Черганово и с. Овощник.

Съгласно Решение № 1307/13.05.2015 г. на Общински съвет - Казанлък Детска млечна кухня, гр. Казанлък бе преобразувана в Общинско предприятие „Кухня-майка в т.ч. дейност Детска млечна кухня", считано от 01.07.2015 г., с цел приготвяне и предоставяне на готова храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня и дейност „кетъринг" за децата, посещаващи детски ясли, ОДЗ и ЦДГ на територията на общината.

От 1 юни до настоящия момент бяха извършени редица ремонтни дейности по основната сграда на гр. Казанлък като: топлоизолиране на стени и покрив; подмяна на дограмата; подмяна на източник на топлина и вътрешно отоплителна инсталация (по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска млечна кухня, гр. Казанлък" на стойност 263 349,64 лв.; строително-ремонтни дейности на подготвителни, кухненски блок, помещения за разпределение на готовата храна, помещение за измиване и дезинфекция на съдовете за разнасяне на храната, складови и други помещения, както и доставката на ново кухненско оборудване на обща стойност 343 000 лв..