От НПО „Справедливост за хората готови за бунт
От НПО „Справедливост за хората готови за бунт / DarikNews, Невена Божкилова

От НПО „Справедливост за хората" заплашват, че ще преминат към бунт и протести, ако не се прекратят порочните практики и корупционните схеми в полиция, съд, прокуратура. По думите на представители на организацията тези институции следват лични, а не обществени интереси.

На среща с медиите, организацията се обяви срещу оправдателната присъда на Илко Илев от 19 март тази година. Людмила Събева, която е една от потърпевшите, обясни, че вече е изпратено писмо до правосъдния министър, където са посочени мотивите им. Изискват да бъде възбудена цялостна проверка по делото и да се разгледа на базата на какво са взети решенията по това дело. По думите на Събева, не може да се поставят свидетели, срещу свидетели и самите те да бъдат поставени в ролята на подсъдими. „Това не е нормално в една съдебна практика" възмущават се измамените.

В момента тече регистрация на сдружението като в него до момента членуват 506 души от страната. Всички те са пострадали по един или друг начин от лихвари и са загубили жилища, имоти, пари.