съд дело присъда
съд дело присъда / ThinkStock/Getty Images
Районен съд – Казанлък наложи наказание на 29-годишна жена от Асеновград заради измами в различни градове на страната.Те са извършени от януари до юни 2017 година в Казанлък, София, Нови Искър, Пловдив, Пазарджик, Бургас.
 
Жената е осъдена на лишаване от свобода за срок от една година и четири месеца, чието изпълнение е отложено с тригодишен изпитателен срок.
 
В хода на разследването е установено, че от много години подсъдимата използвала социалната мрежа Facebook, както и сайтове за запознанства в интернет, където контактувала с много мъже.
 
Докато живеела в Стара Загора, се запознала с незряща жена, създала профил в социалната мрежа, регистриран на нейно име, но без съгласието й.
 
Чрез профила, 29-годишната жена въвеждала в заблуждение мъже от различни градове, че е с физическия недъг, самотна, с много проблеми, които й създават физически и психически дискомфорт. Подсъдимата молила мъжете за финансова помощ под формата на заем, който обещавала да върне. Тя успявала да провокира у тях съжаление, както и очакване за развитие в отношенията им.
 
За да й бъде пратен обещания заем, подсъдимата давала на съответния мъж личните данни на незрящата жена или данните за собствената си банкова сметка.
 
29-годишната жена успяла да измами шестима мъже за 3 600 лева.
 
Подсъдимата призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в  обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.
 
За извършеното престъпление съдът намали размера на наказанието й с една трета, тъй като делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие.
 
Присъдата е влязла в законна сила.