Още похвали за фестивала „Златната липа”
Още похвали за фестивала „Златната липа” / организатори

Дебютното издание на международния филмов фестивал „Златната липа" продължава да събира похвали. Поредните към организатори и домакини дойдоха от режисьора на филма „Стъклената река" Станимир Трифонов. Лентата бе показана като част от извънконкурсната програма.

„Свързан съм със Стара Загора и знам колко жива и жадна за хубаво българско кино е местната публика. Въпреки това, не само не съм мечтал, но не съм и помислял за международен филмов фестивал в Стара Загора.

Впечатлен съм и възхитен от нивото и цялостната организация на този филмов форум. Благодаря на директора на фестивала „Златната липа" г-жа Магдалена Ралчева за поканата и възможността да представя своя филм именно в Стара Загора", заяви пред публиката в залата Станимир Трифонов.

Филмът „Стъклената река" събира сериозен актьорски екип. В него участват Стефан Данаилов, Наталия Дончева, Стефан Вълдобрев, Иван Ласкин, Лидия Инджова, Невена Мандаджиева, Захари Бахаров. Сценарият е дело на Емил Андреев и Красимир Крумов, а оператор е Емил Христов. За премиерата в Стара Загора пристигна и композиторът композитора на музиката за филма Божидар Петков