среща с ученици
среща с ученици / netinfo
Младежи ще могат да участват в обучителен курс по информатика с  представители на IT сектора у нас, стана ясно на среща между народния представител Радостин Танев с единадесетокласници от ТГ „Княз Симеон Търновски”.
 
„Четири модула ще бъдат в полза на всички, които искат да развият уменията си, а защо не и да  изберат професия. Имаме подкрепата и на международни преподаватели, и на  представителите на някои от най-добрите компании в тази сфера. Ще си говорим още и за успешни стартъп начинания“, обобщи Радостин Танев.

Какви са перспективите пред младите хора в Стара Загора, какво още искат да се случи в града им, как да бъдат успешни в личностното и  професионалното си развитие, обсъдиха още по време на дискусията в училището.„Търговската гимназия в Стара Загора дава летящ старт на възпитаниците си, казвам го като човек завършил в тази сфера висшето си образование. Неслучайно започвам инициативата си за срещи със старозагорските младежи от тук. Имате европейската база за обучение, високо квалифицирани преподаватели и всички предпоставки да  сте добри специалисти“, сподели пред младежите Танев.
 
Учениците се запознаха и с вариантите, които предлага образователното министерство за допълнително обучение, както и разяснения по няколко програми за размяна на добри ученически практики, като „Еразъм +“, по която Търговската гимназия вече работи успешно.

В дискусията се включиха и директорът на старозагорското училище Снежана Танева, заместник-директорът по административно-стопанската дейност Нели Калнева, които са и общински съветници, колегата им и председател на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания Милена Желева, както и Милена Йолдова от Регионално управление на образованието.