Общината ще получи и останалите 40 дка от бившите казарми
Общината ще получи и останалите 40 дка от бившите казарми / DarikNews.bg

Община Стара Загора ще получи останалите 40 декара от бившите артилерийски казарми. Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия парк.

„Днес откриваме новия парк. Радвам се, че оживихме това място. Жителите на няколко големи квартала ще имат къде да почиват. Благодаря на всички, които участваха в този проект, както и на Правителството, което прехвърли терена", каза кметът Живко Тодоров.

„Надявам се по това вреe след една година паркът да бъде довършен и да го открием. Поемам ангажимента останалите декари да бъдат прехвърлени", каза премиерът Бойко Борисов.

Новият парк на Стара Загора е оборудван с 300 пейки, беседки, кашпи, перголи, питейни фонтанки, 200 кошчета за отпадъци, информационни табели и др. Изградена е система за видео наблюдение. Изпълнени са З сондажа, които осигуряват необходимото количество вода. Парковото пространство е оптимално осветено с енергоспестяващо осветление, има и декоративни светлинни акценти. Осигурена е достъпна архитектурна среда, включително и достъп за хора с увреждания. За тях ще бъдат предвидени и места на временния паркинг за 100 автомобила.

На официалното откриване присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът Живко Тодоров, заместник - кметовете на общината, областният управител и заместниците му, общински съветници и много граждани.