награда
награда / община Стара Загора
Община Стара Загора беше отличена за въвеждането на иновации, по време на конференцията “Tech City – Поглед в бъдещето”, организирана от Портала на българските общини кмета.bg.

Отличието е за усилията на администрацията на кмета Живко Тодоров да търси решения за реализирането на проекти в сферата на транспорта, управлението на отпадъци, образованието и здравеопазването, за създаването на комфортна и устойчива градска среда. Поощряват се стъпките за превръщането на града в „умен“ и устойчив, чрез ефективното управление на градските ресурси.
Конференцията „Tech city – Поглед в бъдещето“ предлага иновативни решения за българските общини. В София Тех Парк, в присъствието на представители на местната власт, кметове, председатели на общински съвети, главни архитекти и високотехнологични компании, бяха представени добри практики от реализирани международни проекти.

Отличието беше връчено на секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов от основателя на кмета.bg Боян Томов. Той представи идеята си за създаване на Фонд за иновативни решения в сферата на образованието, който ще ще помага на общините.