Община Стара Загора подпомогна 25 двойки с репродуктивни проблеми
Община Стара Загора подпомогна 25 двойки с репродуктивни проблеми / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора подпомогна с 40 000 лв. усилията на 25 двойки с репродуктивни проблеми от Стара Загора да се сдобият с желаното бебе. С различни прояви на 21 юни, петък от 8 до 19 часа Фондация "Искам бебе" ще отпразнува своя шести рожден ден в Стара Загора.

От 8,30ч. до 12.00 ч. в БЧК, на ул. Св. княз Борис № 69, ще се проведе акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване „Дари кръв! Подари живот!". Инициативата е по повод 8-ми май - Международен ден на Таласемията и 14-ти юни- Международен ден на кръводарителя.

От 10.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора кмета Живко Тодоров, председателят на комисията по общинската програма за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми д-р Даниел Вълчев и председателя на фондация „Искам бебе" Радина Велчева ще се срещнат с журналисти по повод годишнината.

Благотворителен базар на ръчно изработени изделия от жени с репродуктивни проблеми е организиран от 10.00 ч. до 18.30ч. на бул. Цар Симеон Велики (до гъбата). Всеки желаещ да подпомогне раждането на дете в Стара Загора, може да си закупи от изложените творения.

В Парк 5-ти октомври" в 17.00 ч. започва Детски празник с програма на деца от Детски център. Той включва конкурс детска рисунка, игри, рисуване на лица, прически и други занимания за децата.

Паралелно ще се проведат неформални срещи на двойки с репродуктивни проблеми. Поканени са желаещите двойки с репродуктивни проблеми, техните родители и приятели да споделят полезни и приятни моменти заедно. Те ще имат възможност и да се срещнат с двойки, които вече са сбъднали мечтата си за дете, с жени, които са ставали донори на генетичен материал, с психолози, лекари от Болница за женско здраве "Надежда", София и други водещи клиники по репродуктивно здраве.