/ IStock
Община Чирпан поема разходите за PCR тестове на педагози и непедагогически персонал в детските градини, училищата, детски ясли, ЦНСТ и ЦОП. 

"В условията на извънредна епидемична обстановка и загрижени за здравето на една от най - големите професионални групи в общината, решихме да помогнем, залагайки преди всичко на превенцията.

Към момента няма случаи на COVID-19 сред учителите и непедагогическия персонал в детските градини и училищата, и се надяваме с общи усилия да запазим това ниво ", е мнението на кмета Ивайло Крачолов.

Всеки, който работи в училище или детска градина, детски ясли, ЦНСТ и ЦОП, и се почувства зле, е длъжен да се консултира с личния си лекар и да следва указанията му за лечение.

При установени симптоми на коронавирусна инфекция необходимите PCR тестове ще се вземат в домашни условия от специалисти, определени от управителя на МБАЛ Чирпан.

Средствата за тестовете на педагогическия и непедагогическия персонал ще се поемат от Община Чирпан. "Надяваме се никога да не се наложи да прилагаме тази стратегия. Ще направим всичко възможно, за да не възникне огнище на СOVID - 19 в детските заведения и училищата.

Отговорността за здравето на хората е обща и на всеки един от нас",  допълват от общинското ръководство.