Областният управител ще посети Дома за стари хора
Областният управител ще посети Дома за стари хора / Областна администрация

Областният управител Живка Аладжова посети Дома за стари хора в Старозагорски минерални бани. По време на свое посещение преди седмици тя се ангажира да съдейства за провеждането на поетична вечер при възрастните хора в дома.

От 10.30 часа днес възрастните хора имаха възможност да се докоснат до таланта на поети от Стара Загора.

Читалище „Николай Лилиев 2005" и Дружеството на писателите организират поетични вечери във всички общини в област Стара Загора, патрон на инициативата е областният управител Живка Аладжова.

„Длъжници сме на Вашето поколение, тъй като всичко, което имаме днес е в резултат на Вашия труд. За мен е изключително удоволствие, че мога да внеса един светъл лъч в ежедневието Ви. Благодаря на поетите за това, че се отзоваха на отправената от мен покана да Ви гостуват. По време на първата ни среща се ангажирах да осигуря възможност да се докоснете до творчеството на поетите от Стара Загора, ето, че днес това е факт.

В свое писмо до община Стара Загора поисках съдействие за подобряване на инфраструктурата около Дома, разбирам, че има развитие и по този въпрос. Поддържам връзка с директора на Дома и ще продължавам да съдействам за подобряването на жизнената Ви среда", каза областният управител Живка Аладжова на възрастните хора от Дома за стари хора в Старозагорски минерални бани.

Тя благодари на поетите Виолета Бончева, Таньо Клисуров, Керка Хубенова, Стойчо Маджарски, Крум Георгиев, Йордан Атанасов, Ботьо Буков, Стайко Тополов, Стефан Недялков и Димитър Брацов за представянето на творчеството им в Дома за стари хора.