/ БГНЕС
При ниска избирателна активност се проведе местният референдум за бъдещето на „Бедечка“ в община Стара Загора.

В 20.00 ч. приключи гласуването на местния референдум, който цели да установи подкрепата на гражданите за бъдещето на Бедечка - дали местността да бъде застроена или превърната в парк.
 
Избирателната активност достига едва 15.42%. Гласували са общо 22 082 души.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината. За да бъде валиден референдумът трябваше да са гласували 40% от тях.
 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров също гласува за бъдещето на "Бедечка"
БГНЕС
 


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града и общината да гласуват. По думите му той е гласувал за това, все повече важни за обществото въпроси да бъдат решавани чрез допитване до хората.
 
Стара Загора решава бъдещето на "Бедечка"

Въпросът, на който старозагорци трябваше да отговорят, е "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. "Хан Тервел", от запад - ул. "Ив. Вазов", от север - алеята към предприятие "Труд" и от юг - ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/