полиция
полиция / iStock/Getty Images
Неизвестен предизвика катастрофа и напусна местопроишествието, съобщиха от полицията.
 
На 22 септември около 16.35ч., по път I-6,  до с. Дъбово, общ. Мъглиж, се е движил лек автомобил, управляван от неустановен към момента водач. Същият предприел маневра изпреварване, навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал се в насрещно движещ се лек автомобил, управляван от 38-годишна жена и напуснал местопроизшествието.
 
В следствие на удара лекият автомобил излязъл от пътното платно и се блъснал в крайпътни дървета. Водачката е откарана в МБАЛ - Казанлък, където е настанена за лечение с травми в областта на корема и гръдния кош, без опасност за живота. Пътувала на предната дясна седалка в автомобила 58-годишна жена е получила контузия в областта на таза. Прегледана е и е освободена, без опасност за живота. Пътувало на задната седалка в автомобила 7-годишно момче е прегледано и освободенo, без наранявания.
 
Водачката на автомобила е тествана с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.
          
          
Двама млади пострадаха в катастрофа през нощта, съобщиха още от пресцентъра на полицията.
 
На 22 септември около 03.10 ч., по път II-57, от Стара Загора към Раднево, се е движил лек автомобил, управляван от 26-годишен мъж. В района на км.9+800, поради неизяснени към момента причини, водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в предпазна мантинела.
 
В резултат на удара мъжът е получил охлузвания по главата, а пътувала на предната дясна седалка в автомобила 19-годишна жена е получила счупване на зъб и охлузвания по главата и тялото. Двамата са откарани в УМБАЛ – Стара Загора,  където са обслужени амбулаторно и са освободени, без опасност за живота.
 
Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.