Научни работници се срещнаха с областния управител на Стара Загора
Научни работници се срещнаха с областния управител на Стара Загора / Областна администрация - Стара Загора

Областният управител Живка Аладжова се срещна с научни работници от региона, с които обсъди проблемите в различните сектори на селското стопанство и възможностите за развитие на българското земеделие. Срещата се проведе в Земеделския институт в Стара Загора и на нея присъства и председателят на парламентарната комисия по земеделие проф. Светла Бъчварова.

„Наясно съм, че проблеми има във всяка една сфера и основно те са свързани с липса на средства. В последната година виждате, че подходът на управление е различен - искаме да окажем съдействие, да бъдем полезни и вече считам, че това започва да се случва. Във всяко едно направление на първо място е науката и затова нейното развитие трябва да бъде стимулирано.

Изказвам конкретни впечатления, че, ако всички заедно вървим в една посока, с обединени усилия и отстояваме поставените цели, нещата се случват, макар това да е труден процес. Имате подкрепата ми като областен управител и с каквото мога да съдействам ще го направя с удоволствие", каза Аладжова пред специалисти от Земеделски институт Стара Загора, Института на розата Казанлък и Селскостопански институт Чирпан.

Проф. Светла Бъчварова посочи, че в парламентарната комисия по земеделие се готвят промени в законодателството, с които на научните работници да бъдат осигурени условия за по-добра и качествена дейност и да бъде облекчена работата на животновъдите и растениевъдите.