Напусналите ББЦ в Старозагорско се присъединяват към БДЦ
Напусналите ББЦ в Старозагорско се присъединяват към БДЦ / Dariknews.bg, архив

Бившият областен и общински лидер на "България без цензура" Янко Янков и 800-те души от областта напуснали преди месец структурите на партията на Николай Бареков ще се присъединят към новата партия "Български демократичен център". Това обяви Янко Янков пред Дарик.

"На практика до този момент партия Български демократичен център няма собствена структура в областта. Сега обаче такава ще бъде създадена", обясни Янков.

Той допълни, че в ръководството на партията влизат всички, които до преди месеци бяха част от ръководството на ББЦ - Росен Петров, Стефан Кенов, Светлин Танчев.

Именно с тази формация Янков и напусналите ББЦ ще участват на местните избори през октомври.

"Направих анализ на всички политически партии и според мен най-доброто решение е БДЦ (Български Демократичен Център), нова и млада партия, с представители в парламента, партия която не е участвала във властта и в унищожението,и разграбването на държавата. Партия, пълна с млади, умни и успешни хора, които им е писнало от това до къде ни докараха сегашните управляващи. За мен правилното решение е тази демократична, а не авторитарна партия, както другите, където се слуша какво казва лидера им", мотивира в социалните мрежи решението си Янков.