Мъж от Банско получи осем месеца пробация за хулиганство
Мъж от Банско получи осем месеца пробация за хулиганство / Снимка: Дарик, архив
49-годишна жена е осъдена на пробация и 300 часа безвъзмезден труд за това, че попречила на полицаи да изпълнят служебните си задължения.

На 13 март миналата година полицейски служители от Първо Районно управление на полицията в Стара Загора установили, че синът на обвиняемата разпространявал високорискови наркотични вещества.

Дежурната оперативна група пристъпила към претърсване на жилището, в което той живеел. С цел да осуети дейността им, обвиняемата, която била собственик на апартамента, застанала на входната врата на жилищната кооперация, като я препречила с тялото си и не позволявала никой да влезе.

Жената неколкократно блъскала полицейските служители, които разговаряли с нея, докато след многократни разпореждания, неизпълнени от страна на обвиняемата, тя била задържана и отведена в сградата на районното.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемата, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на 49-годишната старозагорка е наложено едно общо наказание – „Пробация“ със следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и  300 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за 18 месеца.