/ Община Казанлък
Старозагорският митрополит Киприан бе удостоен със званието Почетен гражданин на Казанлък. Киприан благодари за високото отличие и благослови „родния си град, красивата Розова долина и прекрасния български народ“. Той увери, че Казанлък винаги ще бъде в сърцето му.

Казанлък
община Казанлък

„Благодаря от сърце на членовете на Общинския съвет на град Казанлък за високото отличие, благодаря на  кмета г-жа Галина Стоянова за добронамереността и подкрепата.

Митрополит Киприан стана почетен гражданин на Община Казанлък

Благодаря на всички ви!Вашето доверие означават много за мен като духовник и архиерей на Богохранимата Старозагорска епархийска църква. То е доказателство за добрите ви чувства не само към моята скромна личност, но и към родната ни Църква и нейното спасително дело за всяко вярващо сърце. Казанлък винаги и бил и ще бъде в моето сърце, където и Църквата да ме призове на служение, затова вдигам десница и благославям моя град, красивата розова долина и прекрасния ни български народ, с който винаги сме призвани за милосърдие , добротолюбие и най-вече миротворство. Бог да в благослови скъпото ни отечество Майка България! Неговият мир и велика Му милост да бъдат с народа ни и с всички вас! Амин!”

Казанлък
община Казанлък

С вписване в Почетната книга на Казанлък бяха удостоени видните деятели на оперетното изкуство в Града на розите, посветили живота си на културната сцена и история - Веселин Шивачев и Мария Стоянова.
 

Казанлък
община Казанлък


Сбъдна се едно от пожеланията на Почетния гражданин Николай Ибушев към Почетния гражданин Едрьо Едрев световноизвестният лютиер да изработи цигулка за родния си град. Изящният инструмент ще бъде съхраняван в ИМ“Искра“.

Казанлък
община Казанлък

Хорът на Старозагорската опера под диригентството на Младен Станев отправи музикални поздрави към присъстващите официални лица, Община и Общински съвет, Почетни граждани и приятели на Казанлък от чуждестранни делегации на побратимени градове.

Казанлък
община Казанлък