състезание
състезание / netinfo
Стара Загора и Клубът по спортна стрелба „Августа 1992” са домакини до 10 юни на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет.Състезанието се организира под егидата на „Български Стрелкови Съюз”  с подкрепата на Министерството на Младежта и Спорта  и Община Стара Загора.
 
По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи за участие в Световното първенство през месец септември в Република Корея.
 
На Стрелкови комплекс „Лозенец” очакват най-добрите в момента български състезатели като двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, трикратен носител на бронзов медал от Олимпийски игри и осем пъти европейска шампионка, Антоанета Бонева – многократна медалистка от Европейски първенства и Световни купи, Самуил Донков - участник в Олимпийските игри в Рио и медалист от Световни купи, Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олимпийски игри и Европейски първенства за девойки, Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши, Събин Чаушев - 4-то място на Световно първенство и неколкократен медалист от Европейски първенства и Лидия Ненчева- неколкократна медалистка от Европейски първенства за девойки и Младежки Олимпийски игри.
 

Днес след 13.00ч. ще се проведат официални тренировки, проверка на документи и оръжие.
 
На 08.06. /петък/ от 8.00ч. до 16.00ч. ще се проведат стрелбите в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки.
 
На 09.06. /събота / от 8.00 до 11.00ч. ще се състезават жените в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет”. Атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” ще се проведе от 11.30 до 16.00 ч. В нея за разпределение на медалите ще се борят мъжете и юношите. Те ще премерят сили и в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50м” на 10.06. /неделя/, от 8.30 до 15.00ч.
 
Награждаването на победителите ще се извърши до половин час след приключване на всяко упражнение.
 
Клубът по спортна стрелба в Стара Загора е създаден през 1947г. Неговите състезатели Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов притежават два световни рекорда в спортната стрелба, които не са подобрени вече повече от 25 години, а треньорът им Георги Кочеренко, е все още главен треньор на клуба. Община Стара Загора осигури през 2006г. ново стрелбище, което позволява домакинство на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб.