съд
съд / iStock/Getty Images
Наказанието е от 10 до 20 години затвор
Окръжен съд – Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо майката и сина, обвинени за умишлено убийство и принуда, както и за племенника на жената.
 
Майката и синът са привлечени като обвиняеми за престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години. В този случай опасността обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление се предполага от закона и не следва да бъде доказвана.
 
По отношение на третия обвиняем съдът счита, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление спрямо пострадалия 52-годишен мъж с цел да въздейства върху него в хода на досъдебното производство.
 
Жертвата на престъплението е 76-годишен мъж, с когото тримата се скарали заради забавено пълномощно за пътуване в чужбина на дете. За него се грижила обвиняемата, тъй като майка му, нейна племенница, била починала. Въпреки че не бил биологичен баща, синът на възрастния мъж се водел по закон родител на детето.
 
Тримата искали да принудят 52-годишния мъж да подпише документа, за да може жената да замине на работа в чужбина и да вземе със себе си 10-годишното дете.
 
Спорът прераснал в побой над възрастния мъж, а неговият син е удрян от племенника на 45-годишната жена.
 
76-годишният мъж не подал оплакване в полицията, а отишъл да се лекува при сестра си. След като състоянието му се влошило, той бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата.
 
Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той  починал на 27 юни.
 
Определението на съда подлежи на обжалване и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.
.