Майка на три деца върти кравеферма в Чирпанско
Майка на три деца върти кравеферма в Чирпанско / DarikNews, архив
Майка на три деца върти кравеферма в Чърпанско
45691
Майка на три деца върти кравеферма в Чърпанско
  • Майка на три деца върти кравеферма в Чърпанско

Според икономистите, един от начините да се излезе от кризата в България е не само да се говори за развитието на селското стопанство, но и да се действа по въпроса. Надежда, за макар и бавните стъпки в тази насока, дава 28-годишната Александра Докторова от чирпанското село Малко Тръново. За да изхранва трите си деца и да ги подсигури финансово за в бъдеще, тя решава да се занимава с животновъдство. Преди три години Александра кандидатства по програмата „Млад фермер" и в момента отглежда 52 крави и телета и продава мляко. В края на тази година очаква проверка от Министерството на земеделието и храните.

По думите на Александра преди години в селото е имало стотици животни, но сега са само две ферми с по 50-тина добичета. Младата жена се надява да успее да разшири стопанството си и да изпълни изискванията на Министерството. Средства за това тя ще търси чрез програмата „Модернизация на земеделските стопанства". Тази мярка за финансиране на земеделските производители ще бъде отново отворена през месец ноември, обещават специалистите.

Как една млада жена решава да се захване с животновъдство и сега с това изкарва прехраната на цялото си семейство, ще разберете от прикачения звуков файл.