Листата на БСП в Стара Загора ще е ясна във вторник
Листата на БСП в Стара Загора ще е ясна във вторник / Пресцентър

Във вторник трябва да стане окончателно ясна листата на БСП за област Стара Загора. Това разкри областният лидер на партията Васил Самарски.

„На проведено снощи заседание на Областния съвет уточнихме 14 имена. Те ще бъдат предложени на Националния съвет на партията, който ще има думата как да бъде подредена листата. Почти сигурно е, че под №2 в нея ще бъде Георги Гьоков", обясни Васил Самарски.

На заседанието на областния съвет присъства и водачът на листата Драгомир Стойнев. Той бе определен в събота след заседание на националния съвет на партията.

„Той бе приет изключително добре без никакви обструкции от страна на общинските структури. Т.е можем да кажем, че сме обединени около водача на листата си. Нещо повече това бе едно от трите имена, които Областния съвет посочи като варианти за водач на листата. Другите две бяха на лидера на партията Михаил Миков и Корнелия Нинова", заяви Васил Самарски.

„За мен е чест да бъда водач на листата в Стара Загора. Летвата е доста високо вдигната, тъй като тук водач е бил бившият лидер на партията Сергей Станишев, а БСП - първа политическа сила. Амбицията ми е този резултат да бъде повторен", категоричен бе Драгомир Стойнев.

Той допълни, че партията ще гони същия резултат и в национален мащаб, а двете сфери, върху които ще бъде фокусирана предизборната програма на коалицията са образование и здравеопазване.