Кризата смъкна баничките на 30 стотинки
Кризата смъкна баничките на 30 стотинки / netinfo

Кризата, конкуренцията и липсата на клиенти смъкна цената на баничките на Кооперативния пазар в Казанлък до рекордните от преди 20-тина години нива от 30 стотинки.
Продавачите на тестените изделия в района масово се жалват от липсата на клиенти, което ги принуждава на практика да подаряват почти баничките, с единствената идея да успеят да покрият поне минимума разходи.


Заради стагнацията, центъра на града собственици на кафенета изобретиха пореден трик, за да привличат клиенти, особено в ранните часове на деня.
В едно от емблематичните в центъра на града кафенета, сутрин от 6.00 до 9.00 часа чаша „Лаваца" се предлага за 99 стотинки. Продължава и практиката на „висящи" закуски, бургери и кафета, особено популярна в районите около училищата. Въпреки, че учениците отдаван са във ваканция, свикналите с този бонус често се навъртат наоколо. За тяхно улеснение стопаните на търговските обекти, които има „ висящи" артикули дори обявяват вида и броя им на специални табла. Така всеки, решил да се възползва от тези „социални подаръци", дори може да избира в „менюто".


Тазгодишният летен сезон е изключителен труден за търговците в Казанлък. Клиентите нямат пари, няма и туристи. Голяма част от хората, останали без работа са по морето, други предпочитат лятото да пътуват до родните си села и в града остават само тези, които нямат къде да отидат.
Въпреки, че практически закъснения в изплащането на работните заплати в големите фирми в града няма, с инцидентни забавяния от 3 до 5 дин за една от големите фирми, хората не развързват кесии.
Заради липсата на клиенти масово се затварят търговски обекти и стопаните им предпочитат да опита късмета си на морето.