Кметът Живко Тодоров откри игрите „Старозагорски олимпийски надежди“
Кметът Живко Тодоров откри игрите „Старозагорски олимпийски надежди“ / Община Стара Загора

Повече от 400 деца от 15 клуба се състезаваха в провеждащите се за втори пореден път в Стара Загора детски игри "Старозагорски олимпийски надежди". Те бяха официално открити от кмета Живко Тодоров, който заяви, че за него е голяма чест да даде старт на такова прекрасно мероприятие.

"Радвам се, че подобни мероприятия се случват в Стара Загора, с което доказваме, че сме истински спортен град", заяви Тодоров и пожела на участниците бъдещи спортни успехи.

Организаторите, домакините и участниците получиха поздравителен адрес от министъра на физическото възпитаните и спорта в служебния кабинет Петър Стойчев.

В официалното откриване в Залата по борба до ГПЧЕ "Ромен Ролан" участваха именити спортисти като змс Биньо Чифудов - борба, змс Георги Калчев - председател на ОСК ЦСКА, мс Димитър Чифудов - първият старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. по борба, шест пъти републикански шампион по класическа борба и три пъти по свободна борба, лекоатлетката змс Емилия Драгиева, Слънчезар Цанков - бадминтон, световен шампион за ветерани и журналисти и др.

Вторите детски игри "Старозагорски олимпийски надежди" се проведоха в шест различни зали в Стара Загора.