Кметовете от общината се отчетоха за изминалата година
Кметовете от общината се отчетоха за изминалата година / Dariknews

Близо 1 млн.лв за строителни обекти на територията на селата са били заделени от бюджета на общината през настоящата година, обяви секретарят на община Стара Загора Николина Горова по време на последния за 2009 г. Ден на кмета. В заседанието участваха кметовете и кметски наместници на 50-те села от община Стара Загора.

"През изминалата година направихме ремонти на пътя от с.Бъдеще до с.Стрелец, от с.Кирилово през с.Елхово и с.Сладък кладенец до с.Пъстрово, изградихме новите площади в селата Малка Верея, Богомилово, Люляк и Могила, както и нови тротоари в селата Пряпорец, Братя Кунчеви, Сулица, Хрищени, Дълбоки, Старозагорски минерални бани и Ловец", обобщи Николина Горова. Тя припомни, че през 2009г. в областта на административното обслужване е стартирало и обучение за кметове и кметски наместници „Училище за кметове", а кметствата са били оборудвнани с компютри и мултифункционални устройства.

По време на заседанието кметове и кметски наместници на 5 селища получиха грамоти „най-най-най" и награди за проявени през годината лични качества и качества на ръководители.