Казусът „Ремотекс” все още без развитие
Казусът „Ремотекс” все още без развитие / Dariknews.bg, архив

Все още няма развитие по казуса около радневското предприятие „Ремотекс". Това обяви пред Дарик регионалният представител на КНСБ в Раднево Бойка Боева.

Очакваше се днес фирмата, която бе избрана за оценител на състоянието на предприятието да приключи с работата си. Едва след това ще бъдат подновени преговорите между държавата и настоящите собственици за придобиване на собствеността на предприятието от Българския енергиен холдинг.

„Министър Стойнев посочи като дата 10 март за приключване на работата на оценителите. Те обаче не са готови. През тази седмица представители на фирмата ще бъдат в завода, надяваме се до края на седмицата да приключат. Хората все още търпеливо изчакват и продължават да са в платен престой", обяви пред Дарик Бойка Боева.

Работниците в „Ремотекс" не са получавали заплати вече една година. В края на миналата година те се срещнаха с министъра на енергетиката Драгомир Стойнев и социалния министър Хасан Адемов, които декларираха, че държавата ще се опита да си върне собствеността на закъсалото предприятие.

Протестиращи от „Ремотекс" бяха на разговор и с премиера Пламен Орешарски при посещението му в Стара Загора в края на януари. Темата бе дискутирана и на заседание на Министерски съвет. Преди две седмици Драгомир Стойнев декларира, че държавата все още има интерес към предприятието.