Фотографски пленер
Фотографски пленер / община Казанлък
Фотографският пленер  „В Долината на розите“ събира за 17-ти път в Казанлък майстори на обектива от цялата страна. Форумът се открива на 26 май и за пръв път е част от програмата на Европейския месец на фотографията, организиран от Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ – София. Месецът обединява изложби, лекции, прожекции и други събития на фотографската общност, в България се провежда за десети път.

Пленерът „В Долината на розите“ тази година има десет участници. Сред тях – носители на наши и международни награди и медали, именити автори като AFIAP Диди Андреева от Бургас, член на FIAP – Таня Маркова, Надежда и Божидар Чоторови от София. Казанлъшкото представителство е в лицето на AFIAP Пламен Петков,  блогъра  Нели Колева, младият Дейвид Кулев, Величка Николова, Красимир Попов и Шериф Аликехая.      

Изложбата от 17-тия фотопленер „В Долината на розите“ се открива на 1 юни в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства от 11.30 часа в рамките на официалната културна програма на тазгодишния Фестивал на розата в Казанлък. Организатори на събитието са Община Казанлък и Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства.