Казанлък: изгоря  мебелен магазин
Казанлък: изгоря мебелен магазин / netinfo

 

Мебелен магазин изгоря напълно в центъра на Казанлък тази вечер. Пожарът започнал като тлеене в задния двор на четири етажната сграда, в чийто партерен етаж се намира магазина.

 Пожарът е забелязан от служители в местната телевизия, които сигнализирали дежурен портиер в кабелен оператор за пушеците, виещи се в задния двор на сградата, в опасна близост до паркирани автомобили и  макари с тръби за кабели.

За броени минути тлеещите пушеци се превръщат в огромни пламъци, с височината на сградата, заплашващи да обхванат голяма част от сградата, в която в съседство с изгорелия магазин за мебели се намира друг- за фойерверки.

Благодарение на спешната намеса на Противопожарната служба в Казанлък и служители на кабелния оператор, пожарът  бе потушен след 90 минути. Два противопожарни автомобила и полиция се включиха в гасенето на пламъците. На мястото на инцидента е оставен  дежурен патрул.  Причините са пожара,  започнал внезапно и като обикновена димка,  засега  са неизвестни.

 По неофициални  версии  става дума за палеж.

 От десетина дни  на входа на изгорелия напълно тази вечер мебелен магазин бе поставена табела, че помещението се отдава под наем.