Йордан Николов: Строежът на автомагистралата продължава
Йордан Николов: Строежът на автомагистралата продължава / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Областна администрация, Стара Загора започна процедура по изземването на земята, върху която са построени имотите, които пречат на строителството на автомагистрала „Тракия".

Единият от собствениците на трите имота край село Загоре доброволно е подписал протокола по изземването на 8 квадратни метра, обясни областният управител Йордан Николов.

„Не се изземват целите имоти-от едната сграда се вземат 56 кв. метра, от другата-8 кв. метра, а от третата-около 1100 квадрата. Самият строеж на АМ "Тракия" продължава и в рамките на днешния ден може би ще започнат да съединяват двата участъка".

Йордан Николов: Строежът на автомагистралата продължава
netinfo
Наематели на постройките, в които доскоро са се отглеждали пилета, доброволно демонтираха част от сградите.

„Искахме всичко да премине по най-добрия начин като подготвихме споразумение между общината и собствениците за допълнително обезщетение. То беше отхвърлено и благодарение на това неразбирателство, аз издадох тази заповед за изземване на земята, а Агенция „Пътна инфраструктура" - за събаряне на сградите.
Ако собствениците са били коректни и покажат документи в съда те ще бъдат обезщетени подобаващо. Аз не вярвам държавата да бъде толерантна към едни и нетолерантна към други, но няма да се случи и да бъде рекетирана", убеден е областният управител.

Йордан Николов: Строежът на автомагистралата продължава
netinfo
Трасето на новостроящата се отсечка от автоматистрала „Тракия" минава през трите имота, които не са били нанесени от общината преди 15 години върху картата на възстановената собственост.

Адвокат Александър Желязков, който представлява пред съда двама от собствениците на имоти обясни, че ще търси съдействие и от европейските институции.