Изборът на Вр.И.Д. кмет на Чирпан-незаконосъобразен
Изборът на Вр.И.Д. кмет на Чирпан-незаконосъобразен / netinfo
Областният управител Мария Нейкова отмени като незаконосъобразно решението на общинските съветници в Чирпан, с което Стефан Чернев бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет. Съветниците назначиха своя колега на тази длъжност на заседание, проведено на 13 декември.

Припомняме ви, че на 5 декември състав на Административния съд в Стара Загора обяви избора на Васил Донев за кмет на Чирпан за недействителен. Той спечели на балотаж с 223 гласа преднина пред кандидата на БСП Стайко Генов. Резултатите бяха оспорени и отменени. А Донев обжалва решението на старозагорските съдии пред ВАС.

В мотивите на областния управител се посочва, че “ в случая не е налице фактическо и правно основание за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на община Чирпан, при това различен от определената за такъв с решение от 17 септември Антоанета Манева Паунова”. В своята заповед г-жа Нейкова подчертава, че решението на старозагорския Административен съд не е влязло в сила и е оспорено с касационна жалба пред Върховния административен съд.

Считам, че изборът на Стефан Чернев за временно изпълняващ длъжността кмет на Чирпан е в противоречие със законовите разпоредби и следва да бъде отменено, се казва в заповедта на областния управител.