Интересни идеи за името на парка предлагат старозагорци
Интересни идеи за името на парка предлагат старозагорци / DarikNews.bg

След като стана ясно, че името на новия парк в Стара Загора ще бъде избрано след конкурс, Дарик потърси мнението на гражданите, които почиваха и се наслаждаваха на все още неоткритото съоръжение, за това какви са техните идеи.

„Комарникът", бе едно от шеговитите предложения, а най-честото, което даваха старозагорци е парк "Артилерийски", заради мястото, върху което е изграден. „Паркът си идва с името, защото от 1925 година тук е съществувал артилерийския полк", припомнят запознати. „Западен парк", „Казански", „Железник" или просто Новият парк бяха останалите предложения, които старозагорци споделиха.

„Аз бих го нарекла „Мечта". Това е парк мечта за Стара Загора. Може би е най-хубавото нещо, което е направено за този град в последните 30 години. И други хубави неща се правят за града, но тук е уникално", заяви жена на средна възраст.

„Името на парка трябва да е свързано с града ни, да се нарича парк Стара Загора. Много ни харесва и често го посещаваме, въпреки че единственият му недостатък е липсата на малко повече сянка на детските площадки, тъй като сега с малко дете въобще не може да се отиде", заяви майка.

Всеки може да изпраща своите предложения за име на новия парк на адрес szidea@starazagora.bg до началото на септември, след което комисия от представители на Община Стара Загора, медиите, и обществеността ще направят своя избор.

За разлика от посещението ни преди десетина дни, когато старозагорци споделиха пред Дарик за мръсотията в парка, днес мястото за отдих бе почистено, а кошчетата за боклук празни.