Галина Стоянова получи наградата си за Кмет на месеца
Галина Стоянова получи наградата си за Кмет на месеца / Община Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи наградата си за "кмет на месеца". Призът й бе връчен от изпълнителният директор на Кmeta.bg и сп. „Икономика" Боян Томов.

Той подчерта, че Казанлък е емблема на България с маслодайната роза, с тракийската култура и уникалните забележителности и става все по-красив и по-популярен по света.

"Наградата „Кмет на месеца" е награда и за хората в община Казанлък", каза още той и приветства усилията на кмета и на общинска администрация да преобразяват града и да създават по-добри условия за живот на жителите му.

Галина Стоянова благодари за отличието и подчерта, че Община Казанлък продължава своята работа за подобряване на градската среда.

До момента са изградени 8 нови парка и междублокови пространства в различни зони на града. По ОП „Региони в растеж" Общината ще реализира 36 проекта на стойност 20 млн. лв, в които се включват основно обекти в кв. „Изток". Ще бъде направена цялостна реконструкция на 3 детски градини в кв. „Изток", ще се ремонтират 18 улици, ще се изградят 9 зони за отдих, 3 големи парка и др.

Галина Стоянова спечели първото място в категорията „Общини с население над 20 000 души" в юнското издание на конкурса "Кмет на месеца", организиран от Kmeta.bg, когато надпреварата между кметовете на българските общини бе на тема "Добра градска среда".