Галина Стоянова е Кмет на месеца в Портала на българските общини
Галина Стоянова е Кмет на месеца в Портала на българските общини / Община Казанлък

Кметът на община Казанлък спечели в надпреварата при общините с население над 50 000 души. Темата, по която кметовете се съревноваваха бе "Празници и фестивали".

Конкурсът "Кмет на месеца" на kmeta.bg за юни приключи. Жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити. С победата се поздравиха кметовете на Казанлък - Галина Стоянова, на Бяла Слатина - инж. Иво Цветков и на Тутракан - д-р Димитър Стефанов.

Надпреварата при общините с население над 50 000 души бе изключително оспорвана и водачът в класирането се смени няколко пъти. В крайна сметка Галина Стоянова успя да изпревари Таня Христова, кмет на Габрово и се поздрави с победата с 31% срещу 25% на Христова. На трето място остана кметът на Враца Калин Каменов с 21%, а на последните две позиции се наредиха градоначалниците на Велико Търново и Асеновград.

И през този месец конкурсът на Портала на българските общини протече при висока активност на гласуване. Близо 30 000 души дадоха своя вот за своя фаворит.

При общините с население между 20 и 50 000 души имаше ясно изразен водач от самото начало. Инж. Иво Цветков, кмет на Бяла Слатина, поведе убедително още в първите дни на надпреварата и в крайна сметка завърши с цели 31% повече от кмета на Панагюрище - Никола Белишки. На трето място остана градоначалникът на Провадия - инж. Филчо Филев с 18%, а на последните две позиции се наредиха кметовете на Велинград и Своге.

При малките, както и при големите общини, станахме свидетели на обрат. Първоначално на първото място бе кметът на Трявна Дончо Захариев. В последствие той бе изпреварен от Янка Господинова, кмет на Алфатар. В средата на надпреварата обаче и двамата бяха задминати от кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов, който в крайна сметка победи с 47%. На последните две места останаха кметовете на Сапарева баня и Вършец.

Новото издание на конкурса "Кмет на месеца" стартира от 4-ти юли (понеделник), като темата, по която ще се съревновават градоначалниците ще бъде „Отдих и спорт".

Порталът на българските общини Kmeta.bg благодари на всички гласували, защото това е един от начините да изваждаме на преден план добрите практики в местното самоуправление.