опера Стара Загора
опера Стара Загора / Държавна опера Стара Загора
Две едноактни опери за любов и дълбоки страсти ще представят на сцената на старозагорската опера на 19 март от 19:00 часа.
 
Със спектакъла на "Палячи" от Дж. Леонкавало под купола на Цирк "Балкански" на 20 юни 2018 г бе почетен големия български тенор Калуди Калудов. Идеята за Опера в цирка е негова, но прегърната възторжено и осъществена от режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов. В екипа на постановката отново е привлечен изключителният румънски художник Каталин Йонеску-Арборе, който е автор на сценографията и костюмите.
 
Диригент е Алберто Алварес /Испания/, в ролята на Канио ще видите Валери Георгиев. В ролята на Неда е Деси Стефанова. Ролите на директора на цирка и Тонио е Александър Крунев.  Теодор Петков е Силвио, а Ивайло Йовчев - Бепо.
 
"Замъкът на херцога Синята брада“ е опера на унгарския композитор Бела Барток по либрето на Бела Балаж, базирано на приказката "Синята брада" от Шарл Перо. Операта е в само едно действие с продължителност малко повече от час и две действащи лица - Синята брада и съпругата му Юдит.
 
Действащите  лица и изпълнители в постановката на 19 март са: Херцог Синята брада – Иван Кабамитов и Юдит – Офелия Христова.