Дрон снима новия парк в Стара Загора
Дрон снима новия парк в Стара Загора / личен архив

Броени дни остават до откриването на новия парк в Стара Загора, който се изгражда на терена на бившите Артилерийски казарми.

За първи път от 30 години насам в България се изгражда съвсем нов парк върху площ от над 70 декара. След завършването му той ще бъде заснет с дрон, информират от консорциума-изпълнител. Паркът се изпълнява с публични средства по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", за проекта първоначално са отпуснати 4 млн. лв. Изпълнителят е консорциум "РСРП - София", в който влизат компаниите "Стройкомерс", ЕТ "Архид- Димитър Динев" и "Р.С. инженеринг".

Вече е изцяло завършена и новата настилка, която отговаря на най-високи стандарти и е носител на златен медал. Произведена е в Бургас, а фирмата - ЛЕО - Бетонови изделия - има множество награди и златен медал от Пловдивския панаир за свой патент.

Паважът води към новия фонтан, който е най-големия за Стара Загора. В парка има още три фонтана, детски площадки с площ над декар, японско езеро с градина, мини зоопарк, множество игрища.

Архитектите и проектантите са запазили почти всички големи дървета на терена на бившите казарми, които са допълнени с нови растения.