Община Стара Загора
Община Стара Загора / Община Стара Загора
С видео, озаглавено "Стара Загора през очите на доброволците на Руския център" , доброволки от Руския център се включиха в Четвъртия телевизионен и радио конкурс „Кореспондент на Руски мир“. Видеото участва в конкурсната категория "Най-добър сюжет за Руски център".
 
Координатор на центъра е Цветана Иванова, която заедно с Гергана Желева, Радослава Стоянова и Франс Дамянова, са събрали информация за обектите, заснели и монтирали материалите.
 
В конкурса се приемат видео и аудио материали от различни жанрове и с различни творчески решения, посветени на руския език и литература, историята и културата на Русия и на руската диаспора зад граница.
 
Тийнейджърките обаче имат шанс и за "Приз на зрителските симпатии", който ще бъде връчен на авторите на видеото, събрало най-много гледания и лайкове в специалната рубрика на YouTube канала на Радиотелевизионната компания "Руски мир".

Видеото на старозагорските момичета може да видите  и подкрепите тук: 


Конкурсът се организира от Фонд "Руски мир" и Радиотелевизионната компания "Руски мир" с финансовата подкрепа на Фонда на президентските грантове.