Старозагорка първа в Международен конкурс в Русия
Старозагорка първа в Международен конкурс в Русия / личен архив

Първо място в своята възрастова група, в номинация „Живопис", спечели старозагорското момиче Галина Костова в Международния творчески конкурс „Лето - это маленькая жизнь".

Форумът се проведе в Русия, Чувашка република. В мащабния конкурс се включиха близо 700 участници от всички краища на Русия, Казахстан, Украйна и България.

Въпреки силната конкуренция в Международния конкурс, Галина впечатли журито от експерти с красивата си компютърна рисунка. Талантливото момиче на Фондация „Димитър Бербатов" доказа своите постижения и в областта на фотографията като зае второ място в номинация „Фотография" на същия конкурс.

Много силен беше месец юни за младото старозагорско дарование. Галина стана носител и на призовото първо място и плакет в раздел Компютърна рисунка за деца от 15-19 години във второто издание на Националния конкурс с международно участие „Нарисувай любима приказка" , което се проведе на 23 юни в Младежкия дом във Варна. В конкурса участваха над 620 деца от България и Испания. Всички наградени рисунки бяха експонирани в благотворителна изложба - базар във фоайето на Младежкия дом на Варна.

На 8 юни в Голямата зала на Руския културно-информационен център в София бяха наградени победителите от Международния ученически конкурс „Заедно в ХХI век" и на Националния конкурс „Зелената планета. Въпреки голямата конкуренция от над 2500 участници в международната проява финалистката на Фондация „Димитър Бербатов" завоюва престижното първо място за своята мултимедийна презентация, която очарова журито.

Във втората част на тържественото събитие Галина получи още едно отличие към своята богата колекция от награди, като завоюва второ място и сребърен медал в Номинация „Живот на горите и съдби на хората" за своя разказ в Националния етап на Международния екологичен форум „Зелена планета" 2012г. София. Разказът на талантливото момиче ще продължи да се състезава и на Международното ниво в конкурса в Русия.