коронавирус дарение помощ
коронавирус дарение помощ / iStock/Getty Images
Десет модема, които разполагат с 5GB мобилен интернет и предплатен интернет за една година, както и система за електронно обучение по английски език, предоставиха от фирма „Актив Смарт Дайнамикс“ ЕООД за дистанционното обучение на нуждаещи се деца.
 
„Подпомагаме децата за онлайн уроци на английски език за дистанционно обучение по един интересен начин - чрез четене и игра. В приложението могат да участват деца от 3 до 16 години. Първоначално се извърша регистрация от преподавател, който дава на всеки от учениците си персонален код. По този начин учителят може да следи индивидуалния напредък на всяко дете“, обясни търговският директор на компанията Пламен Тютюнков.
 
Общинският оперативен щаб очаква през следващите дни решението на ръководството на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, за медицинската апаратура, която им е необходима в борбата с COVID-19. След това предложението ще бъде внесено за разглеждане и гласуване в Общинския съвет. 
 
Над 70 000 лева са постъпили до момента по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора, в подкрепа на борбата с коронавируса. Ежедневно се увеличават фирмите, неправителствените организации и гражданите, които искат да бъдат съпричастни и да окажат помощ на най-нуждаещите се.
 
В подкрепа на доброто Спас Панчев и Стайко Башалов са дарили общо 2000 броя маски за многократна употреба. Собственикът на информационен сайт "СТЗ7" Златомир Вълчев е дарил филтри за маски.
 
Фирма „Армира“ подпомогна кампанията с 10 000 лева. Същата сума в подкрепа на доброто са дарили и фирмите „Ел контрол“ и „Алианс-ДН“.
 
„Ротари клуб“ Стара Загора са превели 1000 лева. Николай Николов подпомогна благородната кауза със сумата от 500 лева.
 
Всеки, който желае да дари стоки и храни - маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.
 
Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:
 
УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус